Malmin uima-allasosasto on nyt avattu peruskorjauksen jälkeen entistä upeampana, joten tervetuloa! Allastilat vedenkäsittelytekniikoineen ovat olleet alkuperäisiä aina tähän päivään asti, minkä vuoksi oli tärkeää, että kaupungin ja opetusministeriön tuella hallissa päästiin toteuttamaan peruskorjaus.

Vuoden kestäneen urakan myötä halli loistaa valoisampana ja raikkaampana. Allastilat on purettu ja rakennettu uudestaan. Allastiloja on samalla uusittu siten, että aivan pienimmillekin löytyy omaa tilaa ja lisäksi entinen opetusallas on jaettu kahdeksi erilliseksi altaaksi. Piha-allas on korjattu, ja kesäauringossa ulkotiloissa syntyy aitoa rantatunnelmaa.

Malmin uimahallin synty ja kehitys

Unelmia Malmin kaupunginosaan rakennettavasta maauimalasta tai uimahallista nähtiin jo 1950- ja 1960-luvuilla, mutta vakava keskustelu aiheesta virisi vasta 1970-luvulla. Malmi oli kehittymässä takamaasta voimakkaasti kasvavaksi kaupunginosaksi; asema uusiutui, junaliikenne tiheni ja asemanseudusta kasvoi uusi uljas keskus.

Monien värikkäiden vaiheiden jälkeen vuonna 1978 Helsingin kaupunginhallitus varasi tontin uimahallin rakentamiseksi, ja hankkeen toteuttajaksi valittiin Urheiluhallit Oy, joka samoihin aikoihin siirtyi Helsingin kaupungin tytäryhtiöksi. Kaupungin mukaantulon myötä toteutus lähti vihdoin liikkeelle. Malmilaiset pääsivät nauttimaan arkkitehti Risto Kaurian suunnitteleman upean ja valoisan hallin palveluista 8.6.1983 alkaen.

Suunnitteluvaiheessa Malmin hallin rakentaminen kohtasi myös vastustusta. Kriitikot epäilivät, saataisiinko halliin vuosittain edes 70 000 kävijää. Epäilyt osoittautuivat kuitenkin turhiksi, ja vuotuiset kävijämäärät ovat ylittäneet jo 350 000 kävijää, millä luvuilla Malmin uimahalli on koko maan suosituin halli vesipinta-alaansa nähden.

Kuluneen kolmenkymmenen vuoden aikana hallin toiminta on monipuolistunut. Uimahallissa pitkään toimineiden parturin ja pyöräliikkeiden tilat ovat nykyisin liikuntakäytössä. Vuonna 2009 toteutettiin kuntosalin laajennus, jolloin tilat tuplattiin 400 neliöön. Se tuli tarpeeseen, sillä ajoittain kuntosali tuntuu olevan jo liian pieni kävijämäärään nähden.

Kohti uusia suunnitelmia: Töölö ja Mäkelänrinne

Peruskorjausten ohella on koko ajan suunniteltava tulevaa ja kehitettävä tiloja, jotta ne vastaisivat paremmin nykypäivän ja tulevaisuuden vaatimuksia. Suunnittelupöydällä on kaksi tähän tähtäävää merkittävää hanketta: Töölön urheilutalon peruskorjaus, jonka yhteydessä samalla lisättäisiin liikuntatilaa tähän 1967 valmistuneeseen halliin.

Toisena tärkeänä hankkeena suunnitellaan 15. juhlavuottaan viettävän Mäkelänrinteen Uintikeskuksen laajentamista, joka toteutettaisiin samalla kun pesu- ja pukuhuoneissa joudutaan tekemään peruskorjausta. Tarve pukuhuonetilan ja monipuolisen vesitilan lisäykselle on suuri, joten toivotaan myönteisiä tuulia suunnitelmille.

Nyt kohti kuntoremonttia.

 

Uusittu Malmin uimahalli

Vuoden päivät kestäneen remontin alta paljastui 1.7. uutuuttaan hohtava Malmin uima-allasosasto. Perheen pienimmille löytyy oma allastila, uudessa terapia-altaassa on hierovat suihkut ja kylmäallas odottaa rohkeimpia. Vehreällä ulkoalueella voi polskutella hyvillä keleillä kahluualtaassa sekä ottaa aurinkoa nurmella. Suositut höyrysaunat on säilytetty. Uutta on myös lounaskahvila Pelinainen.

UH & FIX Malmi