HKL:n ja Urheiluhallien välinen yhteistyö alkoi jo vuonna 1999. Silloin aloitettiin hydrobicin vakiovuoro Mäkelänrinteessä. Nyt yhteistyö ulottuu kaikkiin keskuksiin ja monenlaisiin palveluihin, eikä siitä ole muuta kuin hyvää sanottavaa.

Yhdestä vakiotunnista Firman piikkiin
HKL:n vakiovuorolla on hydrobicattu jo reilusti toista vuosikymmentä. ”Mahtavaa Urheiluhallien toiminnassa on se, ettei vakiotunteja tarvitse joka vuosi anoa uudestaan ja taistella paikastaan altaassa, vaan vuoro uusiutuu automaattisesti, ellei toisin päätetä. Se helpottaa yhteistyötä huomattavasti!” HKL:n hallinto- ja talousyksikön sihteeri Minna Kivioja toteaa. ”Ja lisäksi asiakaspalvelun taso ansaitsee kiitosta. Henkilöt, joiden kanssa toimimme, ovat ihan huippuja. Vaikka varmasti kaikilla on kiire, vastaukset kysymyksiin ja pyyntöihin tulevat napakasti ja nopeasti. Arvostan sitä todella, sillä muissa yhteistyökuvioissa tämä ei ole ollut lainkaan päivänselvää.”

Tämän vuoden alusta HKL:llä on ollut käytössä FirmanPiikki-palvelu. Yhteistyötä on siis laajennettu pikkuhiljaa yhdestä hydrobictunnista kaikkia työntekijöitä ja kaikkia Urheiluhallien toimipisteitä koskevaksi palveluksi. ”Nyt kuka tahansa meistä voi henkilökorttia näyttämällä mennä liikkumaan mihin tahansa Urheiluhallien kahdeksasta toimipisteestä ja valita haluamansa urheilumuodon. Henkilökortilla kaiken saa puoleen hintaan, olipa kyse sitten vesiliikunnasta, kuntosalista tai ohjatuista tunneista, sillä HKL tukee henkilökuntansa työhyvinvointia maksamalla puolet hinnasta”, Kivioja kertoo. Tällainen sopimus soveltuu erityisen hyvin HKL:n kaltaisille yrityksille, joiden kaikki työntekijät eivät työskentele toimistoaikoina. Palvelua voi käyttää silloin, kun sopii. ”Esimerkiksi raitiovaunukuskeille ei ole aina mahdollista ehtiä tunneille samalla tavalla kuin kahdeksasta neljään työskentelevillä. Siksi on hyvä, että ajan ja paikan saa valita vapaasti.”

Firstbeat-mittaus sai hurjan kiinnostuksen
Kun Kiviojalta kysyy, mitä hän itse yritysliikunnalta toivoo tai odottaa tulevaisuudessa, on vastaus selkeä: ”Meillä alkaa nyt Firstbeat -mittausten tekeminen. Sitä odotan todella paljon. On mielenkiintoista nähdä, minkälainen oma stressitaso on päivän aikana, ja toisaalta miten palautuu lepoaikoina.” Firstbeat-mittaukset herättivät yleisestikin paljon mielenkiintoa: ryhmiä muodostui yhden sijaan kaksi, koska kaikki innokkaat eivät mahtuneet ensimmäiseen testiryhmään. Mahdollisuus nähdä oman kehon aktiivisuustaso, stressi ja palautuminen, sai selvästi ihmiset liikkeelle.

Mikä jottei, kun kaikki on niin edullista!
Aktiivisesti liikkuva Kivioja käyttää itse paljon tarjolla olevia liikuntapalveluja ohjatuista tunneista kuntosaliin ja uintiin. ”Jos ei ehdi liikkua, stressaa heti paljon enemmän. Liikunta pitää pään kunnossa, ja tietysti kropankin, mutta ensisijaisesti se on henkinen voimavara.”

Saman allekirjoittaa Kaisa Sikkilä. ”Viikon liikkumattomuus tuntuu jo korvien välissä, vaikkei välttämättä vielä kropassa.” Nelisen kertaa viikossa Mäkelänrinteen kuntosalilla käyvä Sikkilä pitää FirmanPiikkiä erinomaisena työsuhde-etuna. ”No onhan se loistavaa, että pääsee hyvälle salille ihan pilkkahintaan!” Hänen mielessään on käynyt myös ohjattujen tuntien aloittaminen, sillä aktiiviliikkujana hän on kokeillut niitä laidasta laitaan. Nyt on kuitenkin ollut sellainen vaihe, että kuntosali ja muut liikuntamuodot, kuten ratsastus, ovat riittäneet. ”Mieli tekisi kokeilla surffausta tai seinäkiipeilyä, jotakin todella kehonhallintaa vaativaa. Näkisi, mihin tämä kroppa vielä taipuu”, Sikkilä nauraa.

Vaikka Urheiluhalleilta ei surffilautoja toistaiseksi löydy, on palaute kuitenkin ollut sataprosenttisesti hyvää. ”Kaikki on sujunut hyvin ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä”, Kivioja summaa. FirmanPiikki on siis auki ja HKL:n kohdalla se toimii erinomaisesti.