Kuva: Kari Kuukka

”Osallistuin vesijuoksukurssille viime keväänä ja nyt olen hurahtanut lajiin. Olen ehtinyt altaaseen noin kaksi kertaa viikossa, joten käyntikertoja on kertynyt ihan kivasti. Tunnustan, että homma oli alkuun aikamoista räpiköintiä. Kaikista haastavinta oli löytää oikea juoksuasento ja -tekniikka.

Alkuun piti muistaa, että juoksija haluaa vedestä mahdollisimman paljon vastusta. Kun oikea asento löytyi ja jalkojen liike saatiin rullaavaksi, oli vuorossa ylävartalo. Yllätyin totaalisesti mitä kaikkea sitä voikaan tehdä. Oli kauhontaa suuntaan, jos toiseen, oli nyrkkeilyä ja ojennuksia – kurssi avasi minulle uuden maailman.

Olen huomannut, että vaihtelevat treenit kehittävät kuntoani parhaiten. Välillä juoksen pitkiä, tasaisia lenkkejä ja toisinaan teen lyhyempiä, tiukempia spurtteja. Erilaiset juoksuvariaatiot ja rytmitykset tuovat vaihtelua treenaamiseen. Treenien jälkeen huomaan suuntaavani ensimmäisenä vessaan, sillä vedessä oleminen tehostaa aineenvaihduntaa. Lisäksi viileässä vedessä treenaaminen kuluttaa huikeasti energiaa – ei ollenkaan huono juttu.

Vauhti ei sitten ole tässä lajissa tehon mittari, sen huomasin jo parin ensimmäisen kerran jälkeen!”

– Reetta

VINKKI: Kiinnitä vesivyö oikein
Kiinnitä vesijuoksuvyö vyötärön kapeimpaan kohtaan. Kellukkeen takana on oleva logo tai teksti tulee taakse ja merkki oikeinpäin. Napsauta lukko kunnolla kiinni. Vesijuoksuvyön tulee olla tiukalla, mutta se ei saa puristaa liikaa. Liian löysällä oleva vyö nousee kainaloihin. Vesijuoksuvöitä saa lainata uimahalleilta.