"Harvaa asiaa Suomen uintikansa on niin hartaasti toivonut kuin suurta, mahtavaa ja kaikkivoipaa uintikeskusta. Sitä toivottiin ja siitä unelmoitiin sata vuotta. Unelmien kudelma kasvoi haaveiden, toiveiden ja pettymysten ristipistoista."

Nämä ovat aloitussanat Mäkelänrinteestä kertovassa Unelmista uimalaan -kirjassa (Pertti Mustonen, 2006).

Uintikeskus avattiin vuonna 1999. Uintikeskuksen tarpeellisuutta perusteltiin aikanaan sillä, että halliin saatettaisiin saada jopa 300 000 – 400 000 vuotuista kävijää. Ennuste ei ihan osunut kohdalleen, ja suosion kasvu yllätti kaikki. Vuonna 2014 uintikeskuksen kokonaiskäyntimäärä oli jo ennätykselliset 807 000, eli uintikeskus on osoittanut tarpeellisuutensa kuntalaisten liikuttamiseksi.

Suomen suosituimman ja tunnetuimman vesiliikuntapaikan, Märskyn, 15-vuotinen elämäntaival on edennyt kuten lapsen ja teinin elämä yleensäkin: se alkoi suurella uurastuksella, kasvoi hurjaa vauhtia ja vaatii nyt kovasti enemmän tilaa ympärilleen.

Mäkelänrinteen pesu- ja pukutilat remonttiin keväällä 2016

Suurten kävijämäärien ja vaativien kosteus- ja lämpöolosuhteiden johdosta tilat ovat luonnollisesti kovassa rasituksessa. Erityisesti pesuhuoneet ovat välttämättömän teknisen korjauksen tarpeessa. Lisäksi pukuhuonetilat ovat riittämättömät, ja kaappimäärät ovat liian pienet vastaamaan nykyisten kävijämäärien tarpeisiin.

Uintikeskuksen viihtyvyyden ja toimivuuden parantamiseksi tulemmekin toteuttamaan allastiloja palvelevien pesu- ja pukuhuoneiden peruskorjauksen, minkä yhteydessä pukukaappeja lisätään nykyiseen määrään 350 – 400 kaapilla. Samalla kylmävesialtaat siirretään pois pesuhuonetiloista ja korvataan virkistysallasosaston viereen sijoitettavalla ulkoaltaalla.

Remontin toteuttaminen edellyttää uintikeskuksen sulkemista yleisöuinnilta arviolta kuudeksi kuukaudeksi huhtikuun alusta 2016 alkaen. Tarkoituksenamme on kuitenkin pitää kuntosali- ja ohjattu liikunta koko ajan käynnissä ja mahdollisuuksien mukaan tarjota joitain uimakouluja ja tapahtumia allastiloissakin. Uusitut tilat on tarkoitus avata yleisölle lokakuussa 2016. Onneksi keväällä Uimastadionin ja Kumpulan maauimalat avautuvat, niin uintiasiakkaillekin löytyy eri vaihtoehtoja.

Käytössä kahdeksan hallia

Asiakkaiden viihtyvyys on meille kaiken toiminnan lähtökohta ja pidämme ensiarvoisen tärkeänä, että kykenemme tarjoamaan laadukkaita ja kohtuuhintaisia liikuntapalveluita puhtaissa tiloissa, toimivilla laitteilla ja hyvän asiakaspalvelun saattelemana.

Välttämättömät peruskorjaukset jaksotetaan suunnitellusti muutaman vuoden välein, ja remontin aiheuttaman katkoksen aikana muut hallit palvelevat asiakkaita. Mäkelänrinteen remontin aikana käytettävissä on halleja ympäri kaupunkia hyvien kulkuyhteyksien päässä: Kalliossa, Kontulassa, Malmilla, Pasilassa, Siltamäessä, Töölössä ja Vuosaaressa. Näillä kaikilla on oma persoonallisuutensa ja paikkansa asukkaiden omana lähihallina.

Uinnin lisäksi palveluihin kuuluvat ryhmäliikunta, kuntosali, palloilu sekä erilaiset kurssit, kuntotestit ja tapahtumat.

Asiakaslupaus tulee ansaita

Meillä Suomessa asiakaspalvelua arvioidaan useimmiten vain palveluntarjoajan omista lähtökohdista käsin. Liian usein jää pohtimatta, miksi asiakkaat tulevat ja mitä he haluavat kokea ja tuntea. Tämän arvioimiseksi olemmekin jo jonkin aikaa työstäneet asiakaslupausta yhdessä asiakkaidemme ja henkilökuntamme kanssa. On ollut erittäin hienoa saada lukea palautteitanne, arvioitanne ja tunnelmianne. Lue lisää aiheesta.

Virkistävän mukavaa syksyn alkua.