Kuva: Kari Kuukka

Markus Dernjatin ottaa paikan eturivistä. Siinä on pitkälle miehelle parhaiten tilaa Bodycombat-ryhmäliikuntatunnin haasteellisissa treeneissä. Hän on risassa t-paidassa ja kuluneissa budohousuissa, eikä kukaan katso. Vain peili seuraa miehen keskittynyttä tekemistä. Rytmikäs musiikki, sähäkkä meininki ja ohjaajan piiskaava kannustus pistää vetämään itsensä ihan piippuun. Tuntuu mahtavalta. Siksi tästä ryhmäliikuntatunnista tuli Markuksen juttu.
Yli 25 vuotta budolajeja harrastaneelle Markukselle kynnys lähteä ryhmäliikuntatunnille oli korkea.
”Luulen ajatuksen olevan lähes mahdoton kaikille karskeille budomiehille. Minut tyttöystäväni taivuttelu sai lopulta lähtemään hänen kanssaan elämäni ensimmäiselle Bodybalance-tunnille nelisen vuotta sitten. Nyt harmittaa vain se, etten lähtenyt aikaisemmin. Minulla oli vahvat ennakkoluulot, mutta ladyt pistivät minut noloksi. Olin tunnin jälkeen ihan rikki.”

Hieman myöhemmin Markus päätti kokeilla Bodycombatia. Se osoittautui huippuvalinnaksi.
”Ajattelin lajien olevan amerikkalaista hömpötystä. Nyt tunnistan, että harjoitukset ovat selvästi ammattilaisten suunnittelemia ja hiomia. Bodycombatissa on mukana oikeita liikkeitä monista pitkään harrastamistani kiinalaisista ja japanilaisista itsepuolustus- ja taistelulajeista.”
Markus aloitti karatella. Eniten hän sanoo saaneensa kung-fusta ja potkunyrkkeilystä. Uusimpana lajina on mukana ”japanilainen miekka” eli Iaido. Budolajeja Markus sanoo harrastavansa puhtaasti niiden monipuolisen liikunnan takia.

Lajit tukevat toisiaan

”Kun käyn Bodycombat-tunnilla säännöllisesti, paikat eivät kipeydy mistään. Eikä harjoittelu ole pois muualta. Päinvastoin. Se tukee varmasti minkä tahansa budolajin harrastajan kehitystä ja kuntoa. Omissa lajitreeneissä voi sitten keskittyä itse tekniikoihin. Monipuolinen harjoittelu lisää myös henkistä hyvinvointia.”
Bodycombatia on tarjolla melkein kaikissa halleissa, ja ne kaikki ovat Markukselle mukavan matkan päässä. Se helpottaa kiireisen miehen nopeatempoista arkea. Niinpä kulku käy viikoittain milloin Kallioon, milloin Vuosaareen, Mäkelänrinteeseen, Malmille tai Kontulaan.