Iso muutos Urheiluhallien toimintaan tapahtui vuonna 1997, jolloin FIX Liikuntakeskusten palvelut tulivat tarjontaan mukaan toimialajohtaja Kirsi-Marja Mustakarin luotsaamina. Silloin alkoivat jumpat, ohjattu vesiliikunta, kuntotestit ja yritysliikunta. Palveluihin lisättiin myös uimakoulut ja alettiin tehdä omaa asiakaslehteä. Historiasta tähän päivään sekä neljän pitkäaikaisen asiakkaamme kuulumisia voit lukea tästä lehdestä, toimittaja Pirkko Tuomisen kirjoittamana, joka on tehnyt meille juttuja joka numeroon.

Vuonna 1997 UH:n motto kuului: ”Liiku itsesi iloiseksi”. Laajemmin avattuna se tarkoitti: ”Elämyksellisyys on voittanut tiukkapipoisen puurtamisen. Kestävyyslajiperinne, kilometrien nieleminen hölkkäämällä tai hiihtämällä oli 70-luvun muoti-ilmiö. Tänä päivänä on vakavan suorittamisen rinnalle tullut liikunnan hauskuutta ja iloa. Tärkeää ei enää ole hikinen puurtaminen sinänsä, vaan monipuolisempi, ihmisystävällisempi tapa liikkua. Liikunnalla pitää voida purkaa paineita, hoitaa sosiaalisia suhteita, saada hyvää mieltä. Tarvitaan pelihuumoria – niin liikunnassa kuin elämässä yleensäkin.”

Tämä motto sopii edelleen, sillä tuntuu, että suorituskeskeisyys on taas noussut pinnalle. On tullut erilaisia extremelajeja, suoritusten jatkuvaa mittaamista ja niiden päivittämistä sosiaaliseen mediaan. Apuvälineet ja oman edistyksen seuraaminen ovat kyllä hyvä asia, mutta liika on liikaa. Liikunnan tulee tuottaa ennen kaikkea iloa.

Myös ulkonäkökeskeisyys aiheuttaa nykypäivänä monelle paineita, vaikka paljon tärkeämpää olisi tyytyväisyys itseen ja onnellisena oleminen. ”Oma ulkoisen ja sisäisen minän hyväksyminen perustuu itsensä rakastamiseen. Kun ulkoinen ja sisäinen kehokuva on tasapainossa, peili on tarpeeton. Omaehtoinen kehokuva ei ole markkinavetoinen. Jokainen määrittelee itse vartaloihanteensa. Sitä voi muokata geneettisten ehtojen sallimissa rajoissa, sen verran kuin rakenne antaa myöten. Hyvä ryhti, määrätietoiset liikkeet, pukeva vaatetus ja taito kukoistaa häivyttävät epämieluisat kehonkohdat. Liikunnalla on keskeinen osuus kilojen vähentämisessä, vartalon kiinteyttämisessä ja kehonkuvan jäsentämisessä. Liikkuva ihminen keskittyy tekemiseen ja menemiseen. Keho muuttuu kulkuvälineeksi. Ulkonäkö menettää merkityksen, keholliset tuntemukset ja kokemukset nousevat päällimmäiseksi.” Tämä löytyi ensimmäisen vuoden asiakaslehdestä, jossa lähteenä oli käytetty Sara Heinämaan & Co. kirjaa: Ruumiin kuvia.

Nämä loistavat ajatukset kannattaa edelleen pitää mielessä. Hyvä ryhti ja liikunta tuovat oikeasti hyvää oloa. Eli nyt liikkeelle, kohti virkistävän mukavia kokemuksia.