SenioriStartti - tiiviskurssit

FIX Kontulassa tiistaisin puolen päivän jälkeen kokoontuva seniorien vesivoimisteluryhmä on löytänyt ryhmän tiiviisti sitovan yhteisen sävelen. Mistä se tulee, sitä ei kukaan tarkkaan tiedä. Yhdessä on jumpattu vuodesta 2007 ja siinä sivussa on jaettu monet ilot ja surut. Riippumatta erilaisista kolotuksista ja vaivoista.

Musiikilla on vesivoimistelussa valtava mukaansatempaava vaikutus. Niinpä ohjaaja Jaana Hirvonen näkee paljon vaivaa sopivien kappaleiden löytämiseksi. ”Vaikkapa Reijo Taipaleen kaihoisa ”Tähdet meren yllä” saa tämän ryhmän liikkeisiin ihan toisenlaista ilmavuutta ja sykettä kuin joku tuntematon kappale. Onpa moni sävelmä nostattanut silmiin kyyneleetkin tai aiheuttanut ihania naurunpurskahduksia”, Jaana kertoo.Onnistuneesta musiikkivalinnasta kertoo sekin, että halliin tulee asiakaspalvelussa työskentelevän Kaisu Veijalaisen mukaan usein uimareitakin silloin, kun siellä soi vesivoimistelua rytmittävä ihana nostalginen musiikki. Ryhmän liikuntatahti tiedetään ripeäksi. Jokainen saa kuitenkin tehdä oman kuntonsa mukaan ja ohjaaja antaa paljon vaihtoehtoisia liikkeitä. ”Joku on sanonut humoristisen osuvasti, ettei tiistain vesivoimistelu ole mitään meriheinäkelluntaa. Ryhmäläiset tulevat tänne aina iloisella mielellä, mutta lähtevät kotiin vielä iloisempina ja reippaampina”, Kaisu kuvaa.

Innokkaat vesivoimistelijat kiittelevät kilvan ihanasta ryhmästä ohjaajaansa. Jaanalle annetaan empimättä arvosanaksi 10+, kuten tekee Airi. Saman allekirjoittaa Sirkka-Liisa.

Kuntoa ja hyvää mieltä

”Kun olemme ystävystyneet, pi-dämme myös huolta toinen toisistamme. Pois ei jäädä turhaan ja nuhteethan siitä tulisivatkin”, kuvailee Liisa. ”Saunassa nauretaan makeimmat naurut ja vuodatetaan joskus surun ja kaipuun kyyneleet”, paljastaa Anita. ”Yhtä ja toista on ehtinyt tapahtua vuosien varrella tässä elämänvaiheessa, joten puhuttavaa ja jaettavaa riittää”, Auli täydentää. Sepolle vesivoimistelu on terapiaa, josta hän nauttii jokaisena arkipäivänä. ”Pienikin liikunta on tyhjää parempi”, mies naurahtaa pilke silmäkulmassaan ja myöntää, että tiistain ryhmässä on jotain ihan ekstraa.

Monelle vesivoimistelijalle liikunnasta on ollut suurta terveydellistäkin apua, kunnon kohoamisen ja lystinpidon lisäksi. Gunvor toipui välilevypullistuman aiheuttamasta tuskasta ja vakavasta haitasta. Kainalosauvoilla mukaan tullut Auli sai pian heittää sauvat sivuun, ja lonkkaleikkaukset läpikäynyt Anita nauttii hyväkuntoisena pehmeästä vesiliikunnasta. Näkövammainen Tuula pärjää hyvin ryhmässä mukana, kun ohjaaja käyttää tehokeinoja ja ryhmäläiset auttavat huomaavaisesti tarvittaessa ystäväänsä.