Maria Laakso nielaisi pienenä tyttönä jumppakärpäsen, joka surisee edelleen. Liikkuminen on hänelle elämäntapa ja tapa olla yhdessä perheen kanssa. Kilpaurheiluvuosien kaltaiseen kovaan harjoitteluun aika ei enää riitä.

Maria Laakso porhaltaa haastatteluun pyöräilykypärä päässään ja puhkuu intoa. Gymnaestradan pääsihteerin pestissä yhdistyy kaikki se, mikä entistä joukkuevoimistelijaa kiinnostaa: kansainvälisyys, suurtapahtuman haasteet, koko voimistelun monipuolinen kirjo, sosiaalisuus ja uudet yhteistyökuviot.

”Valmistelemme vuoden 2015 parasta festaria, joka on kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Koko Helsinki muuttuu valtavaksi voimisteluareenaksi, ja tarjolla on kaikki voimistelun upeat lajit. Olen itse osallistunut vastaaviin tapahtumiin useita kertoja. On hienoa päästä tarjoamaan vaihteeksi vieraanvaraisuutta muille ”.

Valtavassa tapahtumassa riittää organisoimista. Maria siirtyikin vuoden alussa Voimisteluliitosta hoitamaan pelkästään Gymnaestradaan liittyviä tehtäviä. Myös Urheiluhallien hallituksessa toimiminen piti jättää kahden kauden jälkeen samasta syystä.

”Tykkään uusista haasteista ja vaihtelevuudesta. Tässä työssä pohdin yhtä lailla sitä, paljonko vessapaperia pitää varata kuin sitä, mistä löydämme 5000 vapaaehtoista tai miten Helsingin kaupunki saisi tapahtumasta mahdollisimman paljon irti.”

Olemista tekemisen vastapainoksi

Omasta kunnostaan Maria pitää huolta liikkumalla monipuolisesti. Hän pyöräilee ympäri vuoden, käy voimistelemassa, ryhmäliikuntatunneilla ja kävelyllä miehensä kanssa, pelaa jalkapalloa ja koripalloa lastensa kanssa, hiihtää ja laskettelee.

”Hyvässä kunnossa jaksaa paremmin ja enemmän. Jos en ehdi jumppaan, harrastan arkiliikuntaa. Liikkuminen on meidän perheelle tapa viettää aikaa yhdessä. Ruuhkavuosina, kun lapset olivat pieniä, vein heitä uimaan ja muihin liikuntaharrastuksiin, että pääsin samalla itsekin liikkumaan.”

Maria on huomannut, että iän myötä hyvinvoinnin merkitys kasvaa. Siihen kuuluvat myös terveellinen ravinto sekä lepo, unen ja rentoutumisen muodossa. ”Olen tekijätyyppi, mutta olen oppinut myös olemaan. Tykkään lukea ja katsella leffoja.”

Jokainen voi löytää lajinsa

Terveys ja hyvinvointi ovat syitä siihen, miksi Maria on töissä Gymnaestradassa ja Voimisteluliitossa. ”Haluan tehdä töitä hyvän eteen. Pyrimme siihen, että tarjolla olisi mieluisaa, mielekästä tekemistä kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille, yksilöille ja ryhmille. Toivon, että ihmiset liikkuisivat enemmän.”

Hän kannustaa olemaan rohkea ja kokeilemaan myös uusia tapoja liikkua. Urheiluhallien, kuntien, kaupunkien ja yksityisten salien järjestämää ryhmäliikuntaa hän ei pidä Voimisteluliiton kilpailijana. ”Päinvastoin, meillä on yhteinen tavoite: se, että mahdollisimman moni pääsisi itselleen sopivaan jumppaan.”

http://www.gymnaestrada.fi