Laulaja Anna Hanskilla on kotona nurkat täynnä muotivälineitä kahvakuulasta jumppapalloon, mutta hän ei ole yksinliikkuja. Hän tarvitsee tietyn ajan ja paikan, jumpparyhmän tai kuntoilukaverin. Silloin hän liikkuu tunnollisesti ja säännöllisesti.

Niska & Selkä, Jooga, Hot Venyttely, Bodypump, Hydrobic, Zumba. Anna Hanskin on mahdotonta valita suosikkituntiaan, sillä kaikilla lajeilla on oma paikkansa muusikon vaihtelevassa viikkojärjestyksessä.

”Sen jälkeen, kun olen ohjannut kaksi tuntia musiikkileikkikoulua taaperoille ja triangelit soivat päässä, jooga tai venyttely tuntuu todella arvokkaalta hetkeltä ja sopii siihen kohtaan paremmin kuin mikään muu”, hän toteaa.

”Selkäjumppa puolestaan on ehdottoman tärkeää selkäni hyvinvoinnille. Se on rauhallista, mutta tehokasta. Välillä taas tykkään nostaa kunnolla sykettä.”

Anna on laulanut lapsesta asti, mutta liikkumisen mallia hän ei saanut kotoaan. Innostus alkoi vasta aikuisiällä, kun liikunnanohjaajaystävä innosti omalla tekemisellään ja kannusti: kamat kassiin ja tyhmänä vaan!

”Ajatus on: älä mieti, vaan mene. Liikkumisen jälkeen olen aina tyytyväinen. Liikunnasta saan virkeyttä, hyvää oloa ja jaksamista. Stressi vähenee ja nukun paremmin.”

Joogamatto aina mukana

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on esiintyvälle taiteilijalle ensiarvoisen tärkeää. ”Tähän työhön sisältyy valvomista, pitkiä ajomatkoja ja autossa istumista. Pitää olla virkeä omituisina kellonaikoina. Myös ulkonäöstä huolehtiminen on osa julkista ammattia ja yleisön huomioon ottamista”, Anna sanoo.

”Hyvä kunto ja terveys ovat tärkeitä nykypäivän hektisessä elämässä, kun ihmisen pitää venyä moneen suuntaan. Sitä ei jaksa, jos ei ole kunnossa.”

Annan arki on kurinalaista, säännöllistä ja reipasta. Hän on tarkka ruokavaliostaan, syö terveellisesti ja liikkuu paljon. Keikoilla tästä joutuu joustamaan. ”Taukoevästarjoilu tien päällä on surkeaa. Pidemmillä reissuilla pitää olla omat eväät mukana. Jos syön epäterveellisesti tai huonosti, muistinikaan ei pelaa.”

Jumppatunneille ei keikkareissuilla pääse, mutta joogamatto kulkee mukana joka paikkaan. ”Voin virkistää itseäni vaikka hotellihuoneessa.”

Jumppakortti tauolla Suklaasydämen takia

Koska Annan työ on epäsäännöllistä, hän ei pysty lyömään ohjelmaansa lukkoon moneksi viikoksi eteenpäin, kuukausista puhumattakaan.

”FIX-ryhmäliikuntatuntien tarjonta on onneksi niin monipuolista, että vaihtoehtoja riittää. Jos en pääse jumppaan maanantaina, menen tiistaina. Voin käydä Kalliossa, Töölössä tai Mäkelänrinteessä riippuen siitä, missä liikun.”

Hanski lataa asiakaskortilleen kuukauden kautta kerrallaan. Kortin joustavuus saa häneltä kiitosta. ”Jouduin pitämään kesän taukoa, ja kortti oli helppoa jättää lataamatta.”

Kesäksi Hanski muutti nuoremman tyttärensä kanssa Raumalle. Hän esiintyi Rauman kesäteatterin Suklaasydän-näytelmässä ja pääsi laulamaan ihailemaansa kuusikymmenluvun musiikkia: Carolan, Laila Kinnusen ja Olavi Virran tunnetuiksi tekemiä iskelmiä.

Syksyllä jumppaaminen, kuten myös keikkailu, taas jatkuu. ”On kiva voida hyvin, kun siihen pystyy itse vaikuttamaan”, Anna sanoo.

Ryhmäliikunta
Lisätiedot ja varaukset