Rauhoitu hetkeksi ja nauti kuntoilun lomassa huikopalaa

Tuhti ja sopivan suolainen muna-anjovisvoileipa on uimareiden ykkössuosikki Vuosaaren Urheilutalon Kahvila Merivuokossa. Moni palkitsee itsensä myös perinteisillä munkkikahveilla. Lapsille retken huipentumaan kuuluu usein jäätelö ja kaakao- tai jugurttijuoma. Hyvin tekevät kauppansa myös itse leivotut piirakat. Kuntoilijat nappaavat kahvilasta mukaansa energiajuomia ja -patukoita.

Merivuokon seisova, kotiruokaa tarjoava lounaspöytä houkuttelee asiakkaita myös lähialueen kodeista ja työpaikoilta. ”Hernekeitto ja pannukakku kuuluvat ehdottomasti talvikaudella torstaisin lounaslistalle. Yllättävänkin suosittuja ovat myös silakka- ja maksaruuat. Ehkä niitä ei nykyisin juuri kotona valmisteta”, kertoo Mirja Sipari. Hän on tehnyt koko ikänsä töitä ravintola-alalla. Merivuokossa hänellä on yrittäjäkumppanina aviomies Seppo Sipari, jolle ravintola-ala avasi ihan uuden maailman.

Lounaspöytä ja tilauspalvelut

Viikoittainen lounaslista on Mirjan mukaan asiakkaille hyvin tärkeä tietolähde: ”Sitä katsotaan varsinkin netistä, mutta levitetään myös paperiversioina.”Merivuokko pääsi Vuosaaren Urheilutalon laajennuksen myötä uudelle puolelle, jossa kahvilalla on ajanmukaiset tilat ja asiakaspaikkoja entistä enemmän. Sinne mahtuu mukavasti liikunnasta ulos pyrähtävä ryhmäkin. Myös kattavat catering-palvelut hoituvat ammattitaidolla esimerkiksi syntymäpäiville, valmistujaisiin tai rippijuhliin.


KALLIO
Kahvila Pelinainen
puh. 040 527 4524
www.kahvilapelinainen.fi

MÄKELÄNRINNE
Kahvila Uppopulla
puh. 09 3488 6591
www.urheiluhallit.fi/uppopulla

PASILA
Lounaskahvila Garam & Vermiglio
puh. 0400 980 250
www.urheiluhallit.fi/pasila-lounas

TÖÖLÖ
Lounaskahvila Kuntopulla
puh. 050 443 1341

VUOSAARI
Kahvila Merivuokko
puh. 09 321 1195
www.kahvilamerivuokko.fi