Hikinauha kastuu otsalla ja hymy karehtii kasvoilla, kun Maila Purhonen keinuttaa lanteita ja sheikkaa siinä missä nuoremmatkin.  Letkeän vauhdikas Zumba ei katso ikää, osaamista eikä kuntotasoa – riittää, kun rohkenee heittäytyä.

Puolisentoista vuotta sitten Maila Purhonen, 78, kurkisteli Malmin uimahallilla lasin takaa zumbaajien vauhdikasta menoa. Zumba näytti hauskalta ja hikiseltä ja ihmiset tulivat tunnilta iloisina ja nauravaisina. Hän mietti tovin, pärjäisikö mukana, mutta uskaltautui kokeilemaan. Olihan hän perusterve ja hyväkuntoinen, jumpannut ja sauvakävellyt vuosikausia, ja tykkäsi käydä tansseissa miehensä kanssa.

”Lattarimusiikki vei mennessään, ja innostuin saman tien. Tässä se on! Zumba oli juuri sitä, mitä olin etsinyt puurtamiskuntoilun vastapainoksi: tehokas ja hauska fitness-tanssitunti menevien latinalaisrytmien tahdissa”, Maila sanoo.

”Zumbassa on vain niin ihanaa. En ehdi ajatella ostoslistaa enkä sitä, mitä tänään syödään. Hiki tulee, kun täydellä teholla tekee, mutta jokainen voi veivata oman kuntonsa mukaan ja niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Askeleet ja keikutukset tulevat itsestään aikanaan. Mieluinen musiikki tempaa mukaansa ja tunnin jälkeen on kokonaisvaltaisesti hyvä, energinen olo.”

Eläkkeellä ehtii huolehtia hyvinvoinnista
Maila alkoi liikkua aktiivisesti viitisentoista vuotta sitten, kun jäi eläkkeelle.
”Minulla oli ikävä töihin, ja aika piti täyttää jollakin. Mietin, että nyt on viimeinen hetki aloittaa säännöllinen liikunta, että pysyn kunnossa”.

Siitä lähtien Maila on käynyt miehensä kanssa kuntosalilla ja jumpassa. ”Tässä iässä lihakset lähtevät vääjäämättä, jos niistä ei pidä huolta.” Liikunta tuottaa Mailalle paljon iloa ja hyvää mieltä. Vaikutukset näkyvät ja tuntuvat myös kehossa. ”Kävin jonkin aikaa sitten luuntiheysmittauksessa, ja lääkäri totesi, että tämän ikäisellä on harvoin luut näin hyvässä kunnossa. Ohjeeksi sain jatkaa liikuntaa ja syödä D-vitamiinia.” Mikä sen mukavampaa – tuli yksi syy lisää jatkaa liikkumista, ja erityisesti zumbaamista.
 

Zumbatunnit senioreille

MALMI
ti klo 11.30 (13.1. alkaen)

VUOSAARI
ma klo 12.00 (12.1. alkaen)
ke klo 9.30 (7.1. alkaen)
Hinta: 6,50 /krt tai voimassaoleva senioriliikuntakortti.

ilmoittaudu