Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukes, järjestää vuosittain kevättalvella henkilöstön virkistyspäivän. Tänä vuonna tapahtuman järjestämiseen löytyi yhteistyökumppaniksi Urheiluhallit ja yhteistyö sujui paremmin kuin hyvin.

Tavoitteena monipuolinen liikkuminen lähellä

Tukesilla toimii oma henkilöstön virkistystoimintaryhmä, Hyvikset, joka järjestää mm. vuosittaisen virkistyspäivän. Tänä vuonna vastuun tapahtumasta kantoi Satu Rantala, joka oli haasteellisten lähtökohtien edessä: taloustilanteen vuoksi tapahtumaan ei ollut käytettävissä kovin suurta budjettia, mutta silti haluttiin järjestää jotakin mukavaa. Koska bussimatka oli kustannussyistä poissuljettu vaihtoehto, oli kartoitettava läheltä löytyviä mahdollisuuksia. Vaihtoehtoihin valikoitui mukaan Urheiluhallit, jonka tarjonta löytyi netistä.

“Lähetimme heille verkossa tarjouspyynnön ja lyhyen kuvauksen ryhmästä ja sen tarpeista. Saimme hyvin nopeasti vastauksen ja ehdotuksen, joka vaikutti hyvältä, ja jossa hintakin oli kohdillaan”, Rantala kertoo.

Urheiluhalleilta tullutta ehdotusta muokattiin vielä hiukan ryhmän toiveiden mukaan, mutta hyvin nopeasti oli virkistyspäivälle löytynyt runko ja paikka. Koska Tukesin toimisto on Pasilassa, oli UH Pasila sekä monille tuttu että sijainniltaan loistava.

Eritasoisille liikkujille erilaista haastetta

Päivä jakaantui kahteen osaan: aamupäivä alkoi yhteisellä niska & selkä -jumpalla, jonka jälkeen osallistujat saivat siirtyä valinnaisten urheilulajien pariin. Tarjolla oli monenkirjava valikoima: aerobinen FIX Fiilis -tunti, kahvakuulaa, omatoimista sählyä ja sulkapalloa, ohjattua sauvakävelyä, kehonhuoltoa, kuntosalia ja ryhmän toiveesta lentopalloa.

Lisäksi vaihtoehtona oli luonnossa liikkumista, johon oli annettu pieni tehtävä ja kilpailu: osallistujat saivat tunnistaa linnunlauluja tai osallistua kuvakisaan, jonka teemana oli parhaan kevään merkin kuvaaminen.

Järjestäjä kiittää päivän helppoutta

“Kaikki toimi moitteettomasti, joten järjestäjänkään ei tarvinnut kuin tulla paikalle ja liikkua. Urheiluhallien ohjaajat olivat vastassa ja antoivat ohjeet ja neuvot eri aktiviteetteihin. Päivän toteutuksessa ei yksinkertaisesti ole mitään moitittavaa.”

Myös lounas sai kiitosta monipuolisuudesta ja mausta: sen Rantala tilasi suoraan UH Pasilan kahvila Garam & Vermiglio Cateringiltä.

Aina ei siis tarvitse mennä merta edemmäs kalaan; monipuolisen ja hauskan virkistyspäivän voi järjestää periaatteessa omilla kotikulmilla. Keskuspuiston luonto, päivän monipuolinen ohjelma ja Urheiluhallien osaavat järjestäjät muodostivat kustannustehokkaan kokonaisuuden, joka houkutteli mukaan 70 liikkujaa.

“Voin ihan rehellisesti suositella tätä mille tahansa yritykselle, sillä vaihtoehtoja löytyi niin vähemmän kuin enemmänkin urheilullisille. Mikseivät muutkin virastot voisi kokeilla, sillä kyllä istumatyötä tekeville virkamiehille tällainen on hyväksi. Ja kustannuksiltaan tämä oli erittäin järkevä ratkaisu!” Rantala vinkkaa.

Näin helppoa voi virkistyspäivän järjestäminen parhaimmillaan olla.

Kysy lisää:
Evi Levander
työhyvinvointisuunnittelija
puh. 09 3488 6470
yritysliikunta@urheiluhallit.fi
www.urheiluhallit.fi/tyhy