Sirkku Ingervo kävelee paljon – arkiliikuntaa kertyy päivittäin viitisen kilometriä. Perheen kaksi springerspanielia pitävät hänet liikkeellä säällä kuin säällä.

”Rakastan metsässä kulkemista. Ihaninta on kävellä muualla kuin asfaltilla”, Ingervo sanoo. Hänelle on tärkeää, että metsä on niin lähellä kotia, että sinne on kävelymatka.

”Yhdyskuntarakenteella, kuten aluesuunnittelulla ja kaavoituksella, voidaan tukea asukkaiden aktiivisuutta. Talojen ja koulujen pihat, kodin lähellä olevat ulkoilumaastot, liikuntapaikat ja muu fyysinen ympäristö voivat joko lisätä tai rajoittaa mahdollisuuksia liikkumiseen”, Ingervo sanoo ja toteaa, että Helsingissä liikuntamahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset.

”On tärkeää, että jokainen voi löytää itselleen mieleisen tavan liikkua ja pitää terveyttä yllä.”
Lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy ovat Ingervon sydäntä lähellä. Hän toivoo, että myös lapset ja nuoret voisivat perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta harrastaa lajia, josta pitävät.
”Erityisesti tyttöjen suosimien lajien pitäisi saada enemmän tukea kunnalta ja valtiolta. Ja koska monikulttuuritaustaisten määrä kasvaa Helsingin seudulla, naisten ja tyttöjen uimakouluja tarvittaisiin lisää.”

Monipuolista vesiliikuntaa
Metsä on Sirkulle elvyttävä ympäristö. Siellä liikkuminen rentouttaa ja tuottaa mielihyvää. Toinen elvyttävä elementti hänelle on vesi. Hän vietti lapsuutensa saaressa Päijänteellä, Säynätsalossa, jossa lapset oppivat uimaan samaan aikaan kuin kävelemään.

”Nautin vedessä olemisesta: järvessä kellumisesta ja maisemien katselusta, matkan uimisesta altaassa, vesijuoksusta ja Hydrobicista. Vedessä tulee aina hyvä olo ja mieli”, Ingervo sanoo. Hänet voikin nähdä kerran viikossa Mäkelänrinteessä uimassa ja vesijuoksemassa.

”Kun uin matkaa, on kiva myös päästä kovaa. Siksi olen käynyt kolmella uintitekniikkakurssilla.”
Liikkumisen lisäksi Sirkku pitää huolta hyvinvoinnistaan viettämällä aikaa ystäviensä kanssa, laulamalla karaokea ja katselemalla televisiosta lempisarjojaan Sydämen asialla ja Vain elämää.

”Olen ollut 20 vuotta kunnallispolitiikassa, ja myös se rytmittää arkea­ni. Vaikuttamismahdollisuus tärkeissä asioissa on merkityksellistä. Tapaan paljon ihmisiä, joita en muuten tapaisi. Ystäviäkin olen löytänyt.”

Ekokompassi ilahduttaa
Mäkelänrinteen Uintikeskusta ja koko UH & FIX -toimintaa Ingervo pitää hyvin hoidettuna ja johdettuna.
”On ilo toimia luottamustehtäväs-sä sellaisessa yhtiössä, jossa kaikki pelaa.”

Vihreänä Ingervoa ilahduttaa erityisesti se, että Urheiluhallit on aloittanut määrätietoisen työn ympäristön kuormituksen vähentämiseksi. Kaikkiin paikkoihin on luotu Ekokompassin mukainen sertifioitu ympäristöjärjestelmä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Ensimmäisiä tavoitteita ovat jätteiden määrän ja veden kulutuksen vähentäminen.

”UH & FIX on Suomen ensimmäinen liikunta- ja uintikeskus, jolla on auditoitu ympäristöjärjestelmä. On hienoa, että siihen on sitouduttu ja sitä kehitetään edelleen.”

Kuka? – Sirkku Ingervo, 54

•    Toimii kolmatta kautta Mäkelänrinteen Uintikeskuksen hallituksessa.
•    Koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja ja opinto-ohjaaja.
•    Työskentelee opinto-ohjaajana kahdessa peruskoulussa Helsingissä.
•    Ollut 20 vuotta Vihreän kaupunginvaltuustoryhmän jäsen, nyt myös nuorisolautakunnan jäsen.
•    Aloittaa uudelleen kaupunginvaltuutettuna 2015
•    Perhe: 18-vuotias poika ja kaksi spanielia, joiden kanssa käy tokossa, agilityssä, rally-tokossa ja MEJÄ-kokeissa.  21-vuotias tytär on muuttanut omilleen.