Tänä vuonna juhlitaan FIX Liikuntakeskusten 20-vuotista taivalta. Ensimmäinen FIX perustettiin Helsingin Urheilutalolle, jolloin silloisen toimitusjohtaja Veikko Vermilän sanoin ”Tavoitteena on tehdä talosta liikunnan monitoimitalo, jossa voi harrastaa lähes kaikkea sisäliikuntaa kilpatoiminta mukaan lukien.” Se tavoite toteutui runsain mitoin. Nyt FIX Liikuntakeskuksia on kahdeksan ympäri Helsinkiä uimahallien ja palloiluhallien yhteydessä.

FIX Kallio avattiin tammikuussa 1997 ja syksyllä FIX Töölö (lue lisää s. 6). Kahden vuoden päästä Mäkelänrinteen Uintikeskuksen yhteyteen tuli uusi upea FIX, jonka tiloja myös Mäkelänrinteen lukio pääsi hyödyntämään. Lukio käyttääkin kuntosalia ja ryhmäliikuntatilaa sekä hot-aluetta arkipäivisin, illat ja viikonloput ne ovat asiakkaiden käytössä. Sama pätee palloiluhallin käyttöön. Allasalue sen sijaan on aina avoinna, ja siellä järjestetään monia vesiliikuntatunteja myös päiväsaikaan.

Vuonna 2005 alkoivat Hydrospinning-tunnit, ensimmäisenä Suomessa. Mäkelänrinne on myös tunnettu isoista jumppatapahtumistaan, I love Aerobicista ja Kuntostartista, jotka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vesiliikuntatapahtuma Aqua Cocktailin aloitusvuosi oli 2011.

Kontulan Uimahalliin saatiin kuntosali tammikuussa 2000 ja elokuussa 2003 Malmin Uimahalli muunnettiin uuteen kuosiin. Vanha ampurata muuttui kuntosaliksi ja entisestä kuntosalista tehtiin jumppasali. Samalla myös FIXin omat ohjaajat aloittivat ohjaamaan tunteja, Liikuntaviraston ohjaajien sijaan. Maaliskuussa 2007 peruskorjauksen jälkeen koko Kontula avautui upouusin tiloin ja laittein. Uuden kuntosalin lisäksi avautui myös ryhmäliikuntatila, jolloin päästiin tarjoamaan erilaisia jumppatunteja ohjattujen vesiliikuntatuntien lisäksi.

Siltamäen FIX-kuntosalin syntytarina alkoi, kun Liikuntavirasto irtisanoi vuokrasopimuksen ja Urheiluhallit päätti remontoida tilan. Vuonna 2005 alettiin tarjota ohjattuja kuntosalitunteja senioreille, normaalin kuntosaliharjoittelun ja uinnin lisäksi.

Kun Pasilan Urheilutalon kuntosali remontoitiin vuonna 2007, nimi muuttui FIX Pasilaksi. Keväällä 2008 perustettiin kuntotestiasema ja syksyllä 2009 alkoivat myös ryhmäliikuntatunnit.

Alkuvuonna 2009 Helsingin kaupunki teki päätöksen, että Vuosaaren Urheilutalo ja Urheiluhallit Oy aloittavat hallinnollisen yhteistyön, joka lisää kummankin osapuolen mahdollisuuksia tarjota entistä monipuolisempia palveluja asiakkailleen. Syksyllä Vuosaaren tarjontaan tuli FIX-ryhmäliikuntatunteja ja Urheilutalon laajennuksen valmistuttua keväällä 2011 palveluvalikoima kasvoi entisestään.

Vuodesta 2009 alkaen on ollut mahdollista käyttää kahdeksan FIX Liikuntakeskuksen palveluita - kuntosalia, ryhmäliikuntaa ja senioriliikuntaa - yhdellä kortilla. Kuntosali- ja jumppamaksuun sisältyy myös ilmainen uinti Kalliossa, Kontulassa, Malmilla, Siltamäessä ja Töölössä. Pienellä lisämaksulla pääsee uimaan myös Vuosaaressa (2 €) ja Mäkelänrinteessä (3 €).

”FIX on parempaa kuntoa, elämäniloa ja norjempaa askellusta tarjoava taikavoima kaikenikäisille ja -näköisille sekä aloittelijoille että edistyneille, hyväkuntoisille ja huonokuntoisille ruumiin kulttuurin ystäville.” (Liikunta Extra -lehdessä vuonna 2003).