FIX Teho sopii ihmiselle, joka haluaa haastaa kehoaan eikä joudu pakottamaan itseään liikunnan pariin. Treenin saa tehtyä juuri niin tehokkaaksi, kuin itse juuri sillä kerralla haluaa.

Kun rakastaa kroppansa haastamista

Joillekin pitkä, rauhallinen lenkki on ideaaliurheilua. Toiset taas haluavat tehot irti joka minuutista, aina äärirajoille saakka. Harriet Weurlander kuuluu siihen ryhmään. Hänen lajivalikoimaansa kuuluu FIX Tehon lisäksi viikoittain mm. kolme tai neljä BODYCOMBAT®-, BODYPUMP®- ja Body & Core -tuntia, uintia, vesijuoksua ja vesijumppaa, ja talvisin vielä hiihtoa, joka on ehdoton kuningaslaji. Ei ihme, että treeniltä vaatii paljon, jos on tällainen liikunnan suurkuluttaja. ”Minulla on kroppa, joka palautuu helposti. Se on synnynnäinen etu”, Harriet nauraa, mutta korostaa samalla palauttavan liikunnan ja lihashuollon merkitystä. Itse hän joogaa kolme kertaa viikossa, harrastaa Pilatesta ja venyttelee säännöllisesti.

FIX Teho saa kiitosta tunnin rakenteesta. ”On hyvä, että tunneissa on erilaisia osioita ja erilaisia metodeja. Jos esimerkiksi taito-osio tuntuu vaikealta, voi keskittyä kestävyyteen ja sykeharjoitukseen. Silloin tunnista saa rakennettua juuri itselleen ja omiin tarpeisiin sopivan.” Tunneissa vaihtelevat erilaiset jaksot muutaman minuutin täysillä tekemisestä pieneen taukoon ennen seuraavaa intervallia. Tai sitten tehdään tietty määrä toistoja ja niiden välissä pieni tauko ennen seuraavaa toistosarjaa. FIX Tehossa näkyy ajan muoti-ilmiö: ”Viimeaikaiset tutkimukset ovat antaneet sen suuntaista tietoa, että tällainen HIIT-harjoittelu (high intensity interval training) antaa saman tuloksen kuin pitkäkestoisempi treeni, ellei ole jopa tehokkaampaa. Ja FIX Teho on juuri tätä, loistavaa treeniä lihaskunnolle ja aerobiselle kunnolle. Lisäksi säännöllisesti vaihtuva ohjelma antaa vaihtelua treeniin.”

Liikkuminen ei saa tuntua pakolta

Harriet on oppinut, että jos tuntuu, ettei halua lähteä liikkumaan, kannattaa kuunnella kroppaa ja levätä. ”Mutta lähtökohtaisesti haluan aina lähteä. Toki elämässä on vaiheita, ja lajit vaihtuvat niiden mukana, mutta aina on läsnä halu liikkua.”

Kuinka sitten saada sama kipinä niille ihmisille, joille liikunnan aloittaminen on kasvanut ylipääsemättömäksi kynnykseksi? ”Tekisi mieli sanoa, että ajattele mitä haluat olla. Kaikkien ei tarvitse olla laihoja ja kauniita, mutta jokainen voi olla hyvinvoiva ja terve. Siihen liikunta auttaa varmasti.” FIX Teho -tunneillakaan ei käy ainoastaan trimmattuja superihmisiä. ”Vaikka tunnilla tekisi ihan omaan tahtiinsa, on tempo kuitenkin sellainen, ettei ole aikaa katsella vieruskaveria.” Oma hyvä treeni on siis pääasia.

Hiihtoa ja hyvinvointia

Viime talvena Harriet hiihti noin 1200 km. ”Hiihtäminen on parasta maailmassa. Siinä joutuu käyttämään kaikkea: tasapainoa, voimaa, koordinaatiota ja sykekestävyyttä. Melkein mistä tahansa muusta voisin luopua, mutta hiihdosta en.” Ja sen kautta päästään liikunnan syvimpään merkitykseen: ”Liikunta on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvää elämää.”

FIX Teho tunnit

Maanantai
17.25 Pasila
18.20 Pasila

Tiistai
6.45 Mäkelänrinne
18.25 Kallio

Keskiviikko
7.30 Töölö
16.25 Mäkelänrinne

Torstai
17.25 Pasila
18.20 Pasila
19.05 Töölö

Varaa tunti