”Ei lippuja eikä lappuja, kuittaus kassalle riittää” oli vuosia Urheiluhallien lentävä lause yritysliikunnassa. Yrityksille haluttiin tarjota FIX Liikuntakeskusten avaamisesta asti vaivaton tapa tukea ja kannustaa työntekijöitään liikkumaan.

Parikymmentä vuotta sitten monella työpaikalla tuskailtiin erilaisten liikuntalippujen ja -seteleiden kanssa. Liput tuppasivat vanhenemaan ja niitä jäi usein käyttämättä. Urheiluhallit tarjosi avuksi liikuntakansiota.

Kun yritys solmi sopimuksen liikuntakansion käytöstä Urheiluhallien kanssa, yrityksen henkilöstö sai käyttöönsä seitsemän liikuntapaikan koko lajikirjon uinnista palloiluun ja jumpista kuntosaliharjoitteluun.

- Firman nimellä oli jokaisessa keskuksessa liikuntakansio, johon kävijä kirjoitti nimensä ja mitä lajia tuli harrastamaan. Yritystä laskutettiin kuittauslistojen mukaan kerran kuukaudessa ja mukaan liitettiin kuittauslistat, kertoo yritysliikunnasta vastaava Evi Levander.

Lasku vain toteutuneista käynneistä
Manuaalinen liikuntakansio sähköistettiin vuonna 2006. Työntekijän ei tarvinnut enää raapustaa nimeään kansioon, vaan käynti kirjattiin kassalla tietokoneelle. Sama käytäntö toimii tänäkin päivänä.

- Työntekijät tunnistetaan esimerkiksi henkilökortin avulla ja käynti kirjataan Firmanpiikki-laskutussopimukseen. Kassalle voidaan määritellä myös reunaehdot, esimerkiksi se, että yritys tukee 50 prosenttia käynnistä ja työntekijä maksaa itse loput, Evi kertoo ja muistuttaa, että yritystä laskutetaan vain toteutuneista käynneistä.

Palvelukonsepti on pysynyt melko samanlaisena, mutta liikuntapaikkoja on nyt kahdeksan aiemman seitsemän sijaan ja tarjonta on monipuolistunut entisestään.

Hyvinvointia ja selvää säästöä
Liikuntaseteleitäkin on Urheiluhalleilla pyöritelty.

- Olimme ensimmäisiä yrityksiä, jotka alkoivat ottaa vastaan Smartum Liikuntaseteleitä, silloiselta nimeltään Bonafit. Meillä oli myös oma arvoseteli vuodesta 1999 lähtien, mutta sitä luovuttiin myöhemmin ja keskityttiin muiden seteleihin ja omaan Firmanpiikkiin, Evi kertoo.

Vuosien varrella yrityksille on räätälöity lukuisia tutustumis- ja yksityistunteja, uintitekniikka- ja painonhallintakursseja, kuntotestejä, virkistys-, liikunta- ja tyky-päiviä.

- Työntekijöiden vapaa-ajan liikunnan tukeminen parantaa työhyvinvointia ja on työnantajalle myös kilpailuvaltti. Hyvinvoiva henkilöstö on motivoitunut, aikaansaava ja sairastaa vähemmän, mikä merkitsee yritykselle usein tuntuvaa säästöä, Evi summaa.

Lue lisää Urheiluhallien Firmanpiikistä.