Tilanne on usein tämä: pitäisi järjestää työhyvinvointia tukeva tapahtuma henkilöstölle, mutta ideat puuttuvat. Urheiluhallien yritysliikunta palvelee kokonaisvaltaisesti neuvonnasta ja ideoinnista käytännön toteutukseen.

Kysyminen ei maksa mitään ja suunnittelu on maksutonta. Siinä on jo hyvä syy ottaa yhteyttä työhyvinvointisuunnittelija Evi Levanderiin.

- Meiltä löytyy runsaasti ideoita, vinkkejä ja asiantuntemusta. Palvelemme kaikenkokoisten yritysten yhteyshenkilöitä, jotka järjestävät työyhteisössään liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyviä tapahtumia, Evi kertoo.

Asiakas ei välttämättä tiedä, mitä haluaa, eikä hänen tarvitsekaan. Jos selkeä idea puuttuu, yritysliikuntapalveluun voi aina soittaa ja kysyä neuvoa.

- Meidän taitoamme on se, että osaamme ehdottaa. Ideoimme ja suunnittelemme jokaisen tapahtuman yksilöllisesti kohderyhmän ja käytettävissä olevan budjetin mukaan. Ja lasku lähtee vasta siinä vaiheessa, kun tapahtuma on onnistuneesti ohi.

Onnistunut tapahtuma kerää osallistujia
Ammattilainen näkee helposti, mitä kannattaa tehdä ja mikä on järkevää. Esimerkiksi tyhy- ja virkistyspäivät ovat tavallisesti koko päivän tapahtumia, mutta ihmiset eivät jaksa liikkua kahdeksaa tuntia yhteen menoon.

- Osaamme rakentaa tapahtumat niin, ettei virkistyspäivästä tule tuskapäivää, vaan kaikki voivat viihtyä. Liikkumiseen voidaan nivoa myös muuta ohjelmaa. Meiltä saa esimerkiksi ravitsemukseen ja jaksamiseen liittyviä palveluita. Myös yhteyshenkilö pääsee osallistumaan, sillä me otamme vetovastuun, Evi sanoo.

Urheiluhalleilla on omat, monipuoliset tilat. Tapahtumia voidaan järjestää jopa useille sadoille henkilöille. Kun liikkuminen ja virkistyminen onnistuvat Helsingissä, matkoihin ei kulu kohtuuttomasti aikaa. Se puolestaan parantaa osallistumisaktiivisuutta.

Hyvää fiilistä töihin
Liikkuminen vapauttaa endorfiineja, ja porukalla liikkuminen parantaa yhteishenkeä. Ihmiset oppivat tuntemaan toisiaan myös työn ulkopuolella ja ryhmäytyvät.

- Idea on, että hyvä fiilis tapahtumassa voi siirtyä hyvään fiilikseen töissä, Evi sanoo.

Olipa kyse sitten virkistyspäivästä, kokeilutunneista, kuntotestauksesta, liikunnallisesta kokouksesta tai First­beat-hyvinvointianalyysista, asiakas saa samalta luukulta kaiken – helposti ja vaivattomasti.

- Kaikki palvelumme tähtäävät työhyvinvoinnin ylläpitämiseen ja terveysongelmien tai työkyvyn heikkenemisen ennaltaehkäisyyn, Evi toteaa.