Erkki Lassas

On parempi hoitaa terveyttä kuin sairautta.

Erkki oli hankkinut kolmen kuukauden klubikortin ja innostunut liikkumaan Töölön Urheilutalolla kolmesta viiteen kertaan viikossa. Lajivalikoimaan kuului uintia, kuntosaliharjoittelua ja bodyjumppaa. ”Jumppa tekee miehillekin hyvää”, hän totesi. Tuolloin vielä perheetön mies ilmoitti tavoitteekseen päästä liikkumaan kaksi kertaa viikossa myös sitten, kun hänellä on perhe.

Mitä kuuluu nyt?
- Nuorempana asuin Töölössä ja kävin koko tuon 12 vuoden ajan enemmän tai vähemmän Töölön Urheilutalolla. Ostin useampana vuonna klubikortin, jolla pääsin käyttämään talon liikuntapalveluita rajoituksetta.

Nykyään asustelen Keravalla avovaimoni ja 6- ja 9-vuotiaiden poikiemme kanssa, hyvien ulkoilumaastojen äärellä. Pääsin aika pitkään liikkumaan kaksi kertaa viikossa mutta ihan viime aikoina liikkuminen on jäänyt vähemmälle. En nauti urheilusta selkäongelmien takia enää niin paljon kuin ennen. Endorfiineja tulee vähemmän. Tykkään kuitenkin juoksennella ulkona poluilla omissa aatoksissani.

Uimassa käyn suunnilleen kerran kuussa. Kun lapset olivat pieniä, kävimme puljaamassa viikoittain vauvauinnista lähtien. Olen ylpeä siitä, että molemmat poikani osaavat uida ja liikkuvat sulavasti vedessä.

 

Lilli Viljakainen

Kiireisen on oltava tehokas.

Lilli pyyhälsi FIX Kallioon heti töiden jälkeen ja jatkoi jumpan jälkeen iltakouluun. Kiireinen nainen tykkäsi erityisesti bodyjumpasta, jossa sai hyvän hien yksinkertaisella ohjelmalla. Lihaskuntojumpan vastapainoksi Lilli kävi venyttelyssä. ”Jumpasta tulee älyttömän hyvä olo ja peruskunto pysyy hyvänä”, hän iloitsi.

Mitä kuuluu nyt?
- Kävin ryhmäliikuntatunneilla Helsingin Urheilutalolla yli viisi vuotta. Paikka vaihtui luontevasti, kun työpaikkani vaihtui, eikä Urheilutalo ollut enää matkan varrella.

Nelisen vuotta sitten löysin vesiliikunnan. Tyttäreni kävi uimahyppyseuran treeneissä Mäkelänrinteessä, ja minusta tuntui typerältä istuskella odottamassa. Nyt tytär ei enää hypi, mutta minä jäin Mäkelänrinteeseen, joka on uudistuksen jälkeen entistä upeampi ja viihtyisämpi.

Ehdoton suosikkini ja kaikkien lajien kuningaslaji on syvän veden hydrobic. Vedessä pystyy tekemään lyhyessä ajassa uskomattoman tehokkaan ja monipuolisen treenin, jossa tulee sekä lihaskuntoa että ihanaa venyttelyä. Etenkin alaselkä tarvitsee iän myötä liikettä, muuten se jäykistyy.

 

Eeva-Leena Pokela

Jotain liikettä pitää saada joka päivä.

Eeva-Leena oli ostanut vuosikortin Töölön Urheilutaloon. Kortilla sai käydä rajattomasti uimassa ja kuntosalilla. Eeva-Leena ottikin kortistaan täyden ilon ja hyödyn irti. ”Liikunta kuuluu päivärytmiini. Se on myös aikaa itselleni”, neljän lapsen äiti totesi. Eeva-Leenan lapsista nuorin, tuolloin 5-vuotias Meri, oli innokas vedessä polskuttelija ja opetteli uinnin aakkosia uimakoulussa.

Mitä kuuluu nyt?
- Uin, jumppaan ja pyöräilen säännöllisesti. Uintia harrastan ympäri vuoden. Käyn vaihtelevasti eri uimapaikoissa ja kuulun myös avantouintikerhoon. Lähihallissani, Töölön Urheilutalossa, kävin viimeksi muutama vuosi sitten.

Liikkumiseen on nyt enemmän aikaa, kun lapset ovat isoja ja heillä on omat perheet. Minulla on neljä lastenlasta, joiden kanssa on mukava käydä rypemässä vesileikeissä.

Liikkuminen on myötäsyntyistä ja perinne perheessämme. Äitini ja isoäitini olivat kovia jumppareita ja kaikki lapseni ovat liikunnallisia. Myös ystävien kanssa lähdemme usein luontoon tai liikkumaan sen sijaan, että istuisimme ruoka- tai kahvipöydän ääressä. Etenkin notkeuden ja ketteryyden ylläpitäminen on iän myötä entistä tärkeämpää.

 

Paula Määttä

Jumppa virkistää mieltä ja auttaa kestämään stressiä.

Paula kävi kokeilemassa FIX Kallion palveluita kaverinsa kanssa. Hän hurahti ensin hydrobiciin ja innostui sen jälkeen muistakin jumpista. Paulan suosikki oli FIX-jumppa, jossa tehtiin helppoja kuvioita menevään musiikkiin. Jumppaaminen oli Paulalle myös hyvää aivojumppaa, sillä vasenkätisenä hän tuppasi aloittamaan vasemmalla jalalla, kun muut aloittivat oikealla.

Mitä nyt kuuluu?
- Kävin FIX Kalliossa monta vuotta kunnes työ- ja perhetilanteeni muuttuivat. Nykyään pääsen harvoin ohjatuille tunneille. Liikun kuitenkin päivittäin, ulkoilen, pyöräilen, uin ja vesijuoksen. Ekaluokkalainen poikani käy uimakoulussa Mäkelänrinteessä, ja koetan itse päästä samalla uimaan tai vesijuoksemaan.

Olen kokeillut muitakin liikuntakeskuksia ja -paikkoja, mutta palaan aina takaisin Urheiluhalleille. Siellä ohjaajat neuvovat liikkeet kunnolla, ja voin käydä liikkumassa kerta-asiakkaana tai kuukausikortilla kulloisenkin elämäntilanteeni mukaan.